TehnologieÎn Agrinatura suntem conştienţi de importanta calităţii echipamentelor şi de aceea am investit în utilaje agricole care ne aduc beneficii majore: creșterea productivității şi  reducerea costurilor.

Noile tehnologii, precum utilajele agricole de precizie sau de control la distanță, ne-au deschis perspective cu totul noi pentru  administrarea culturilor.  Principalele beneficii :

  • creştere a profitului,
  • culturi mai sănătoase,
  • scăderea investiţiilor, a stresului şi a timpului de lucru
  • durată de funcţionare mai mare – garanţie completă, mai puţine operaţii de service, fiabilitate maximă
  • productivitate mai mare – mai multe hectare pe oră, mai mulţi baloţi pe zi, confort sporit
  • costuri de operare mai mici – motoare cu consum redus de combustibil, costuri reduse de întreţinere, componente durabile

Tehnologiile implementate asigură aplicarea cantităţii potrivite de îngrăşăminte, de apă şi substanţe chimice la locul potrivit, la timpul potrivit. Datorită acestora, calitatea şi cantitatea culturilor cresc, resursele folosite sunt optimizate, costurile cu mâna de lucru sunt reduse semnificativ, iar gradul de poluare a mediului scade.

Utilajele sunt echipate cu motoare puternice pentru operaţiunile care ţin de arăt, discuit, frezat, semănat, erbicidat sau recoltat şi adevărate soluţii inteligente, comenzi intuitive pentru a economisi timp şi combustibil şi pentru o aplicare de precizie (John Deer, Horsch).

Sistemul de control la distanţă le permite tehnicienilor să acceseze şi să diagnosticheze un utilaj în timp ce operatorul se află pe teren.

Semănătoarele de precizie utilizate excelează la trei capitole:  sistem unic de distribuţie,  aparat de dozare foarte mic,  supravegherea calităţii distribuţiei. Software-ul este în aşa fel programat astfel încât să ofere operatorului posibilitatea de a utiliza semănătoarea la capacitate maximă în funcţie de nivelul de prelucrare al solului, de forma boabelor sau alte condiţii întâlnite. Cultivatoarele sunt eficiente, cu un spectru larg de utilizare şi un consum redus de combustibil. Recoltatul în timp scurt, fără pierderi şi cu puţine cheltuieli se face numai pe cale mecanizată şi în special cu combine.

La Agrinatura, confortul personalului este foarte important. O mai mare comoditate înseamnă mai puțin stres și mai puțina oboseală , asigurând o zi de muncă mai productivă. Pentru aceasta, utilajele sunt echipate cu o serie de comenzi care duc la o manipulare cât mai facilă, implicând cât mai puţin efort, pentru a preveni oboseala operatorului. Cabinele utilajelor sunt  izolate foarte eficient împotriva zgomotului și a vibrațiilor de la motor şi oferă o vizibilitate excepţională pentru productivitate şi confort.