data-cand-incep-platile-APIA-in-zootehniePlăți masive către zootehnie, efectuate de APIA din 15 martie! Guvernul a aprobat, vineri, plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii și schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic și a stabilit cuantumul acestora pentru anul 2016. Este vorba despre ajutoare care se dau pentru bovine și bivolițele cu lapte, pentru bovinele de carne, ovine și caprine. Purtătorul de cuvânt al APIA Mureș, Constantin Citirigă spune că plățile ar urma să fie efectuate pe 15 martie!

”Nu se știe încă concret cuantumul concret pe cap de animal. Eu cred că de prin 15 martie vor începe plățile masiv către acest sector. De exemplu, la vacile de lapte avem 3.371 de cereri pentru 225.000 de capete în județul Mureș. În cazul bovinelor de carne avem 4.823 de cereri pentru circa 52.000 de capete. Suntem un județ fruntaș, cu mult peste media națională, evident și datorită formelor de relief. Suntem printre primele 5-6 județe ca număr de animale”, a punctat Constantin Citirigă pentru www.radiomures.ro.

Vă reaminim că Agrointeligența-www.agrointel.ro v-a încă anunțat încă de pe 22 februarie că plățile pentru crescători ar putea începe pe 15 martie. ”Din câte am aflat și noi, cam de pe 15 martie ar urma să se facă primele plăți la crescătorii care nu sunt în control. La restul, ANSVSA-ul ar fi vrut să controleze animalele în această perioadă dar noi am solicitat o amânare deoarece suntem în plină campanie de fătări și normal că sunt înregistrate și pierderi”, a declarat pe 22 februarie în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Ionică Nechifor, Secretarul General al Federației Romovis.

 

SURSA: Agrointel.ro (LINK)