Distribuţie

Producem şi furnizam cereale ca materie primă pentru o gamă largă de producători şi procesatori de alimente la nivel european.  Domeniul principal de activitate este reprezentat de cultivarea cerealelor: grâu, răpită, porumb, orz, soia.

Clienţii noştri au încredere în noi deoarece ştim cum să realizăm producţii de calitate, folosind tehnologie de ultima generaţie, protejând mediul  (pesticide omologate, îngrăşăminte chimice adecvate necesităţii plantei şi solului) şi fiind mereu preocupaţi să ne perfecţionăm în primul rând pe noi, parte umană care pune în mişcare totul.

Agrinatura este prima companie din România care a obţinut certificarea GAP, o dovadă clară a preocupării noastre pentru o producţie agricolă sigură şi durabilă, o garanţie a integrităţii şi profesionalismului nostru faţă de clienţi, proprietarii de pământuri şi comunitate.

Global GAP este standardul cel mai des utilizat în sectorul agricol pentru a dovedi respectarea normelor şi utilizarea celor mai bune practici în cadrul activităţii desfăşurate.

 

Depozitare

Alături de terenul agricol și de utilajele de ultimă generație, silozul este o investiție importantă şi pe termen lung în compania noastră, deoarece obiectivul principal al depozitarii este menţinerea valorii cantitative şi calitative iniţiale, şi chiar îmbunătăţirea calităţii la materialul destinat pentru însămânţări.

În silozurile Agrinatura asigurăm servicii de preluare, condiţionare şi depozitare a  cerealelor în 2 locaţii – silozuri şi baze de recepţie- situate în 2 judeţe din sudul României. Dispunem de capacităţi de înmagazinare  de 17.000 tone în judeţul Teleorman şi 15.000 de tone în judeţul Dolj, având în proiect suplimentarea cu încă 12.000 de tone.

Înainte de depozitare recolta trebuie condiţionată. Boabele se păstrează în boxe separate pentru a nu se amesteca şi trebuie etichetate specificând destinaţia (consum, sămânţă).

Păstrarea produselor este influenţată de mai mulţi factori dintre care umiditatea şi temperatura prezintă o importanţă deosebită. Silozurile şi magaziile Agrinatura sunt prevăzute cu toate condiţiile şi echipamentele necesare pentru  aerisire  şi păstrare a produselor la temperatura optimă, specifică fiecărui produs. Echipamentele sunt completate de instalaţiile de uscare, curăţare şi sortare a cerealelor.

 

Fiecare siloz este prevăzut cu un laborator specializat şi dotat cu aparaturi performante, necesare

efectuării  analizelor de laborator la recepţionarea/livrarea produselor agricole, verificarea calităţii produselor depozitate, verificarea proceselor de condiţionare şi conservare a cerealelor. Aparaturile sunt conforme cu legislaţia şi standardele de calitate şi siguranţa alimentului impuse de Uniunea Europeană – ISO 9001 şi ISO 22000:

  • sisteme electronice de cântărire şi înregistrare a datelor
  • laboratoare de analiză a cerealelor
  • sisteme de condiţionare de mare capacitate
  • utilaje pentru recepţia cantitativă având consumuri eficiente de energie

 

Agrinatura  a certificat şi menţine Sistemul de Management Integrat de Calitate şi Siguranţa Alimentului, conform standardelor ISSO 9001:2008 şi ISSO  22000:2005, produsele agricole depozitate respectând pe întreg traseul parcurs (recepţie, depozitare, uscare, condiţionare, livrare), atât cerinţele necesare asigurării calităţii cât şi cerinţele siguranţei alimentului.